ΟΥΡΑΝΟΣ.ΦΑΙΑΚΕΣ
Ποιοι είναι  οι  Φαίακες σε προσωπικό, συλλογικό, ιστορικό, κοινωνικό επίπεδο κάθε ομηρικής οκτάβας ερμηνευτικά;

Οι ΦΑΙΑΚΕΣ είναι η Φαιά Ουσία του ανθρωπίνου εγκεφάλου, η γρήγορη  σκέψη του που βλέπει στο σκοτάδι και δεν χρειάζεται τιμόνι, η  άλκιμος βασιλική  λογική του , η αρετή  η σύζυγος του και το ταίρι του. Είναι αυτή που τον κάνει  ΑΝΘΡΩΠΟ και συντονίζει το κεντρικό νευρικό σύστημα των νευρώνων. Μέχρι τότε  ο Οδυσσέας συναντούσε τέρατα  γιους θεών, σκύλλες  και χάρυβδες γιατί  αυτά συναντά   το μυαλό του κάθε ανθρώπου μέχρι  να φθάσει στον προτελευταίο σταθμό αλληγορικά.

Ο προτελευταίος σταθμός του Οδυσσέα,το νησί των  Φαιάκων αντιστοιχεί  στο ζώδιο του Υδροχόου και στην Κερυνίτιδα έλαφο της Αρτέμιδος από τους  Άθλους του Ηρακλή.
Ύστερα από μια βασανιστική πορεία παλεύοντας με Κύκλωπες θεούς και τέρατα, ο Οδυσσέας συναντά ανθρώπους  και φίλους. Συναντά τον Άνθρωπο και το Πνεύμα του.
Η Αθηνά τον υποδέχεται με την μορφή  νεαρού κοριτσιού που κρατάει μια ΚΑΛΠΗ στα χέρια της και του δείχνει τον δρόμο. Ο νεαρός  Γανυμήδης λάμπων από χαρά τους θεούς κερνά  με μια υδρία ΚΑΛΠΗ. Οι αστράγαλοι του αγαπημένου  ελαφιού της Άρτεμης, είναι χάλκινοι και η ταχύτητα του μεγάλη, όπως και τα πλοία των Φαιάκων.
Ο Υδροχόος σχετίζεται με την φιλία, την πολιτική, το κοινοβούλιο την δημοκρατία,τις ομάδες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κυβερνήτης του, ο πλανήτης Ουρανός παλιός και σημερινός, η ΑΡΤΕΜΙΣ, επειδή η εποχή του  Κρόνου και του Ουρανού έχει περάσει.Έχει κρατήσει όμως όλα τα αστέρια του μαζί με την αστρολογία και τα μυστικά της. Αυτά που λέει Καλυψώ στον Οδυσσέα για να μπορέσει να βρει τον δρόμο του, παρατηρώντας τα.
Σε κοσμικό  συλλογικό επίπεδο η ανακάλυψη του πλανήτη  συμπίπτει ως συγχρονιστικό φαινόμενο με την εποχή  των μεγάλων επαναστάσεων, της Αμερικάνικης της Γαλλικής και της Ελληνικής τον 18ον αιώνα και με την διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Οδυσσέας ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ φθάνει στο νησί των Φαιάκων μισοπεθαμένος το 1821 και λίγο μετά έχουμε την ίδρυση του Ελληνικού κράτους.
Σε προσωπικό επίπεδο  μπορεί να δείχνει  την παρέα, την  συντροφιά  ανθρώπων τους θαυμαστές και τις θαυμάστριες, μετά από ένα μεγάλο αγώνα κοινωνικής και επαγγελματικής  καταξίωσης τονίζοντας την αυταρέσκεια και τον ναρκισσισμό  ενός ανθρώπου.
Είναι πολύ δύσκολος σταθμός για τον Οδυσσέα γιατί πρέπει να τα αφήσει όλα αυτά και να φύγει.
Στους προηγούμενους δεν μπορούσε να μείνει. Τώρα πρέπει να τα απαρνηθεί   με βαριά καρδιά.
Γνωρίζει τι τον περιμένει στην Ιθάκη, μοναξιά, ζητιανιά, προδοσία, εχθροί πολλοί ,λίγοι φίλοι και σύντροφοι αξιόπιστοι και πραγματικοί. Είναι τα χαρακτηριστικά των Ιχθύων και ο 12 ος οίκος, τα οποία θα αντιμετωπίσει.
Παρ΄όλα αυτά ένας πραγματικός  Οδυσσέας προχωρά. Ο Οδυσσέας κοιμάται ταξιδεύοντας με γοργόφτερο πλοίο των Φαιάκων σαν την ωραία κοιμωμένη. Όταν φθάνει στην Ιθάκη ξυπνά με την Αθηνά συντροφιά, αλλά δεν την αναγνωρίζει αμέσως.
Τι απέγιναν οι Φαίακες;
Το Έπος της Οδύσσειας μας μιλά πως μετά την αναχώρηση του Οδυσσέα , ο Ποσειδών θυμωμένος μαρμαρώνει το πλοίο που τον μετέφερε με την ποιητική  περιγραφή σε πραγματικότητα ονειρική.
Στην  πραγματικότητα όμως, την Εποχή του Υδροχόου, οι ΦΑΙΑΚΕΣ είναι εδώ σε μια πραγματικότητα διαδικτυακή γιατί είναι οι καλύτεροι φίλοι του ΟΔΥΣΣΕΑ. Τον αγαπούν τον φιλοξενούν τον ακούνε, τον βοηθούν να επιστρέψει στην πατρίδα του, όποια και να είναι αυτή.
Ο Ποσειδών συναινεί γιατί η Εποχή των Ιχθύων έχει περάσει ανεπιστρεπτί και ο Οδυσσέας έχει εξαγνιστεί με το νερό των Νίπτρων.

ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ