Πως φτιάχνει τους Ήρωες
Ζώδιο Καρκίνος 4ος οίκος
προσωπικό ασυνείδητο, ενδομήτριες εμπειρίες
μήτρα, κοιλότητα, σπήλαιο, ρίζες κληρονομιά
Χρώμα ασημί
Μέταλλο άργυρος
Κύκλωπας
Λερναία Ύδρα
Κάβουρας Κάβειροι
Η Χιονάτη
Ταώς παγώνι
νερό παρορμητικό
Ανακεφαλαίωση
στομάχι γαστήρ πέψη
αφή
Η ζωή ξεκινάει με την σύλληψη και εμφανίζεται με την γέννηση.
Αρχετυπικά, ο 10ος οίκος, είναι ο Βορράς και συνδέεται με τον Αιγόκερω, το ζώδιο της εξουσίας και του πατέρα.
Ο 4ος οίκος είναι ο Νότος, ο Καρκίνος, η μεγάλη μητέρα, που προστατεύει το έμβρυο 9 μήνες και το αναθρέφει με την βοήθεια της τροφού, Γης-Δήμητρας από τον 2ον οίκο.
Η Σελήνη, η μεγάλη ψυχή του κόσμου, η Ήρα και ο κυβερνήτης του 4ου οίκου δείχνουν την ενεργειακή κατάσταση της μητέρας μας, όταν μας κυοφορούσε και τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας, μέχρι την ανάπτυξη του λόγου και του
Ερμή, γύρω στα τέσσερα.
Εκτός από την ποσότητα της ενέργειας που μας έδωσε και την αναπνοή που μπόρεσε να πάρει την στιγμή του οργασμού,
Δείχνουν την ικανότητα της πέψης, της αφομοίωσης της τροφής σαν αποτέλεσμα αυτής της ενεργειακής προσφοράς, του μεταβολισμού, καταβολισμού της διάσπασης και αναβολισμού της σύνθεσης.
Δεν είναι σημαντικό μόνο τι τρώμε αλλά και πόσο έχουμε την δυνατότητα να επεξεργαστούμε και να αξιοποιήσουμε αυτά τα συστατικά της τροφής που τρώμε.
Τόσο οι ενδομήτριες εμπειρίες όσο και τα βιώματα της παιδικής ηλικίας καθορίζουν την κατοπινή μας εξέλιξη, σαν αποτέλεσμα αυτού του πρωταρχικού δυναμικού.
Του δυναμικού που δείχνει πόσο αποδεκτοί γίναμε από τους γονείς μας και της σχέσης που είχανε μεταξύ τους την εποχή αυτή καθώς και τα συναισθήματα τους.
Τα παιδιά που γεννήθηκαν από ερωτευμένους γονείς, νέους σε επαφή, χωρίς πολλές σεξουαλικές καταχρήσεις, σε επαφή με την φύση και η μητέρα πήρε την αναπνοή την στιγμή της σύλληψης, είναι παιδιά υψηλής ενεργειακής στάθμης.
Συνήθως ΄όμως είμαστε αποτέλεσμα ενός βαριεστημένου έρωτα, γιατί οι γονείς δεν ξέρανε να χειριστούνε σωστά και άψογα την σεξουαλική τους δύναμη και ενέργεια.
Είμαστε υποχρεωμένοι τότε, να βαδίσουμε σε ένα μονοπάτι γνώσης με άψογη χρήση της ενέργειας και των συνηθειών μας
Μια σημαντική μέθοδος για την εξοικονόμηση της είναι η μείωση του εγωισμού και η ανακεφαλαίωση της ζωής μας..
Ο Άθλος του Ηρακλή που κόβει τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας και των αναμνήσεων που ξεφυτρώνουν συνέχεια φανερώνει και την δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος.
Η σπηλιά του Κύκλωπα αντιστοιχεί στον ζώδιο του Καρκίνου
Τα Φτερά … των πολεμιστών!
https://elzin.wordpress.com/2009/06/06/%cf%84%ce%b1-%cf%86%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ac-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8e%ce%bd/
Μαγικές ασκήσεις …για ένα Καρκίνο!
https://elzin.wordpress.com/2009/06/05/%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%bf/
4. Στην σπηλιά του Κύκλωπα
https://elzin.wordpress.com/2009/12/05/4-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%83%cf%80%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%cf%89%cf%80%ce%b1/
2. Ο Ηρακλής και… τα πλοκάμια της Ύδρας!
https://elzin.wordpress.com/2008/12/23/2-%ce%bf-%ce%b7%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%ae%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%8d%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%82/
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
https://astreaastreaa.wordpress.com/2016/07/09/%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%AD%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%82/
Ο Καθρέπτης της Χιονάτης
Ήρας ηρωική ψυχή
https://iparea.wordpress.com/2011/07/01/%CE%AE%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE/
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Άργυρος 47 ευγενές μέταλλο
Αργεντική
η αρχαία προελληνική λέξη για τον άργυρο στην μινωική Κρήτη ήταν sa-ya που ξεκινούσε επίσης με το «sa
Ο άργυρος στη γλώσσα των Αζτέκων λεγόταν arizuma, λέξη από την οποία πήρε και το όνομά της η πολιτεία Αριζόνα των Η.Π.Α
Στα Ισπανικά και Πορτογαλικά ο άργυρος λέγεται plata που στα Μεσαιωνικά Λατινικά σημαίνει πλάκα, κομμάτι από μέταλλοπιθανόν από την Ελληνική λέξη πλατύς, ενώ στα Ουαλικά ο άργυρος λέγεται arian, Κελτική λέξη που πιθανόν σχετίζεται με το άργυρος.
Η ονομασία ασήμι προέρχεται από τον άσημο άργυρο των αρχαίων Αθηναίων (άργυρος χωρίς σήμανση, άργυρος που δεν έχει γίνει νόμισμα
Το ασήμι είναι γνωστό στον άνθρωπο από την προϊστορική εποχή. Η αρχαιότερη αναφορά στο μέταλλο εμφανίζεται στον Όμηρο: ἐξ Ἀλύβης, ὅθεν ἀργύρου ἐστὶ γενέθλη (από την Αλύβη, όπου γεννιέται ο άργυρος, Ιλιάδα Β 857)
Είναι ένα από τα πρώτα έξι μέταλλα που χρησιμοποιήθηκαν από τον άνθρωπο, μαζί με το χρυσό και το χαλκό που θεωρούνται παλαιότερα μέταλλα χρονολογούμενα από το 6000 π.Χ. και 4200 π.Χ. αντίστοιχα αλλά και το μόλυβδο (3500 π.Χ.), τον κασσίτερο (1750 π.Χ.) και το σίδηρο (1.500 π.Χ.).[12] Τα πρώτα αργυρά αντικείμενα χρονολογούνται από το 4000 π.Χ. και έχουν βρεθεί στην Ελλάδα και στην Ανατολία, όπου ήταν η αρχική περιοχή παραγωγής αργύρου.
Tο μεγαλύτερο κοίτασμα αργύρου στον κόσμο είναι το μεταμορφωμένο πυριγενές μονοστρωματικό κοίτασμα σουλφιδίων ψευδαργύρου-μολύβδου Κάννινγκτον (Cannington), ηλικίας 1,677 δισεκατομμυρίων ετών που βρίσκεται στην επαρχία Κουίνσλαντ (Queensland) της βορειοανατολικής Αυστραλίας.
Στα κοιτάσματα του Μεξικού, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αργύρου στον κόσμο, το βασικό μέταλλο εξόρυξης είναι ο άργυρος
Το 2010, πάνω από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως Μεξικό, Περού, Κίνα, Αυστραλία, Χιλή, Πολωνία, Ρωσία, Βολιβία, Η.Π.Α. κ.ά. είχαν σε λειτουργία ορυχεία εξόρυξης αργύρου.Η Ελλάδα το 2010 παρήγαγε 29 τόνους αργύρου
Δεύτερη χώρα παραγωγής το 2011 ήταν το Περού μετά το Μεξικό και τρίτη η Κίνα.
Η ασημένια πέμπτη
Τη δεκαετία του 1970, δύο πολύ πλούσια αδέρφια από το Τέξας, ο Ουίλιαμ Χέρμπερτ Χαντ (William Herbert Hunt) και ο Νέλσον Μπάνκερ Χαντ (Nelson Bunker Hunt), με ριψοκίνδυνες κινήσεις και πιστεύοντας ότι ο άργυρος αποτελούσε εξίσου καλή επένδυση με το χρυσό, προσπάθησαν να μονοπωλήσουν την παγκόσμια αγορά αργύρου αγοράζοντας τεράστιες ποσότητες του μετάλλου για να δημιουργήσουν τεχνητή έλλειψη με απώτερο σκοπό την άνοδο της τιμής του, έτσι ώστε όταν θα διοχέτευαν ξανά τις ποσότητες που είχαν αποταμιεύσει στην αγορά να αποκομίσουν τεράστια κέρδη, βοηθούμενοι από Άραβες σεΐχηδες, Ευρωπαίους επενδυτές και Βραζιλιάνους επιχειρηματίες.
Τα αργυρά νομίσματα ήταν πολύ συνηθισμένα κατά την αρχαιότητα και η αργυρή δραχμή της Αίγινας ήταν το πρώτο νόμισμα που καθιερώθηκε ως νομισματικό πρότυπο, ενώ, μετά την ανάπτυξη της Αθήνας, το τετράδραχμο χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπο και μάλιστα το αργυρό τετράδραχμο της Αθήνας θεωρείται το νόμισμα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην αρχαιότητα. Μία δραχμή ισοδυναμούσε με 4,36 γραμμάρια αργύρου. Ο αυτοκράτορας Αύγουστος στην νομισματική του μεταρρύθμιση αντικατέστησε τον άργυρο με τον χρυσό ως νομισματικό πρότυπο. Παρ’όλα αυτά, ο άργυρος ήταν απαραίτητος στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία για τις συναλλαγές με την Άπω Ανατολή.
Το 1896 στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όλοι οι νικητές βραβεύονταν με ασημένιο μετάλλιο.
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Πέρσης βασιλιάς Κύρος ο Μέγας ταξίδευε με προσωπικές προμήθειες νερού το οποίο έβραζε και αποθήκευε σε ασημένια δοχεία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1900 στις Η.Π.Α. τοποθετούσαν ασημένια δολάρια σε μπουκάλια γάλα για να παρατείνουν τη φρεσκάδα του γάλακτος.
Αρκούν 10 ppb (μέρη στο δισεκατομμύριο) αργύρου για αποστείρωση του νερού, ενώ άλατά του μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για απολύμανση πισίνων πιο αποτελεσματικά από ότι η χλωρίωση.
Ο Απόλλωνας, ο θεός του φωτός στο ελληνικό δωδεκάθεο, είχε ασημένιο τόξο, ενώ η Άρτεμις, θεά του φεγγαριού και του κυνηγιού, ασημένια βέλη.
Μια τέτοια λέξη είναι η «αργυράγχη». Πατέρας της υπήρξε ένας μάστορας του χλευασμού, ο Δημάδης, Αθηναίος ρήτορας και πολιτικός του 4ου αιώνα π.Χ. Μέλος της φιλομακεδονικής πτέρυγας, ο Δημάδης (αν και τελικά εκτελέστηκε ως προδότης από τον Κάσσανδρο) εχθρευόταν βεβαίως τον Δημοσθένη. Και όταν ο Δημοσθένης, κατηγορούμενος ότι δωροδοκήθηκε από τον Αρπαλο, δεν βρήκε μισή λέξη να πει για να απολογηθεί, ο φαρμακόγλωσσος Δημάδης έπλασε τη λέξη «αργυράγχη», συνάπτοντας το «αργύριον» της προδοσίας με την «κυνάγχη», τη φαρυγγίτιδα. ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Αρθρόποδα
Ο κάβουρας είναι καρκινοειδές μαλακόστρακο της τάξης των Δεκαπόδων, παμφάγο
Είναι γνωστά 6.793 είδη, Ζώα γονοχωριστικά, τα καβούρια ζευγαρώνουν όταν αλλάξει όστρακο το θηλυκό.
Το περπάτημα του κάβουρα γίνεται πλαγίως προς τη μία ή την άλλη του πλευρά, πάνω σε βράχους ή μέσα σε τρύπες και σχισμές τους, σε πέτρες και σε αμμουδιές, μέσα και έξω από το νερό.
Τα αρχαιότερα απολιθώματα από κάβουρα χρονολογούνται από την Ιουρασική Περίοδο
Ο αρχαίος λαός Μότσε του Περού είχε θεοποιήσει τη φύση και ιδιαίτερα τη θάλασσα.Το ενδιαφέρον τους είχε εστιαστεί στα ζώα και σε πολλές απεικονίσεις στην τέχνη τους βρίσκονται και καβούρια.
Ο πολιτισμός των Μότσε ή Μοτσίκα (Moche, Mochica) ήταν ένας σημαντικός προ-Κολομβιανός, προ-Ίνκα πολιτισμός που άνθισε στο βόρειο Περού, περίπου από το 100 ως το 700 μ.Χ. Η πολιτεία των Μότσε ήταν μια παραλιακή αυτοκρατορία ισχυρή, καλά οργανωμένη που επεκτάθηκε με στρατιωτικές κατακτήσεις. Χρησιμοποίησε την μαζική χειρωνακτική εργασία για να κατασκευάσει μεγάλα δημόσια έργα και μεγαλοπρεπείς βασιλικούς τάφους.
Η κυριότερη θεότητα των Μότσε ήταν ο Άι Απάεκ (Ai Apaec) ή Αποκεφαλιστής.
Ο Ήλιος κυνηγούσε ζαρκάδια, κι έπιανε ψάρια και θαλάσσια πουλιά. Πάνω σε μια σχεδία από καλάμια πολεμούσε τον τερατώδη κάβουρα που ζούσε στα βάθη των ωκεανών.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Η μάχη των Ελληνικών Νεών
Ο ναυτικός στόλος των διαχρονικών Ελλήνων θαλασσοπόρων ποντοπόρων
Η γέννηση της Ηρωικής παρορμητικής ψυχής
Τα πλοία οι νήες του Ναυάρχου των Ελλήνων
στο περίπλου αντικατοπτρισμό της Ιστορίας τους
Νέαρχος του Ανδροτίμου ο Κρητικός, ο Αρχιναύαρχος της Στρατιάς
https://starlions.wordpress.com/2011/07/15/4-%ce%bd%ce%ad%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ae%cf%81%ce%b1%cf%82/
Μου αρέσει!Μου αρέσει!